top of page

INCEPTION (BAŞLANGIÇ)

Bu yazımızda yine bir Christopher Nolan filmi ile karşınızdayız. Başlangıç, aslında çok ünlü ve birçok insanın favori bilim kurgu filmi olarak nitelendirdiği bir film.



Zaten film, yayınlanmasından kısa bir süre sonra yani 8 Temmuz 2010’da son 25 yılın en iyi filmleri arasında gösterilmiş. Ayrıca 2 saat 28 dakika olan bu film, 4 tane Oscar ve daha pek çok ödül kazanmıştır. Filmde Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Tom Hardy, Cillian Murphy ve Michael Caine gibi oyuncular yer alıyor.



Film hakkında birçok insan gibi benim de oldukça olumlu düşüncelerim var. Oyuncu kadrosu, çekimleri, konusu, işlenişi ve son sahnesine kadar filmden çok etkilendiğimi söylemeliyim. Başta biraz karışık gelebilir ama ilerledikçe filme kendinizi kaptırıyorsunuz ve bittiği zaman da sizi düşündürmeye devam ediyor. Yani filmin adı gibi asıl son kısmında bir başlangıç oluyor diye yorumlayabiliriz.



Merakınız arttıysa konusuna geçebiliriz!

Dom Cobb, (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir isim yapmıştır. Ancak aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye, ailesine mal olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabii eğer imkânsız “başlangıç”ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir yani bir fikir aşılamaktır. Eğer başarırlarsa mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları onları her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır. Olay yeri ise zihniniz.


150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2 Post
bottom of page